Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu Primăria Negotin, Serbia și Asociația de Turism Mehedinți implementează proiectul transfrontalier „Promovarea atracțiilor turistice în zona transfrontalieră Drobeta”.

Proiectul se afla in luna a 11-a de implementare si are ca obiectiv general realizarea unei dezvoltări socio-economice echilibrate şi durabile a regiunii de graniţă România – Republica Serbia, pe baza proiectelor comune transfrontaliere şi a acţiunilor comune ale partenerilor români şi sârbi, iar ca obiectiv specific promovarea unui brand turistic original şi a unui produs turistic durabil, specific zonei transfrontaliere.

Rezultatul așteptat contribuie la promovarea turismului transfrontalier, în special prin principalele activități care stau la baza acestuia și care sunt în plină desfășurare. Aceste activități ating scopul proiectului prin organizarea a trei seminarii și workshopuri tematice și a trei târguri turistice, organizate în Drobeta Turnu-Severin, Negotin și Timișoara. Astfel în data de 08.05.2014 Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va organiza cel de-al treilea seminar si workshop, cu tema „Direcţii în dezvoltarea turismului durabil, prezentarea rezultatelor proiectului şi lansarea produselor promoţionale”, temă prin intermediul căreia se va promova turismului transfrontalier, se va expune importanța turismului durabil, a atragerii turiştilor, dar și a îmbunătățirii calității vieții comunităților locale.

Valoarea totală a proiectului este de 306.220 Euro cu TVA, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 260.287 Euro cu TVA.

 

Gheorghe Ciurel Andreca,

Manager de proiect

 

Tel: 0372521731, ciurel_ghe@yahoo.co

Data: 07.05.2014

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Obligatoriu *