În data de 9 Octombrie 2014, parteneriatul proiectului INTERREG IVC CHARTS a lansat, la Bruxelles, „CARTA THESSALIA” pentru Dezvoltarea Durabilă a Turismului Cultural și de Patrimoniu, în cadrul manifestării „Zilele Porţilor Deschise”.
Scopul Cartei Thessalia” este de a grupa într-un singur documentcuprinzător și integrat, principiile de bazăcaracteristicileconstatările,concluziile și recomandările privind bunele practici în ceea ce privește implicarea culturii și a patrimoniului în dezvoltarea turismului durabil.
Obiectivul Cartei este să se bazeze pe toate inițiativeledeclarațiile, rezoluțiileopiniile și cartele anterioare, să exploateze posibilele sinergii și săfaciliteze implementarea recomandărilor de către autoritățile responsabile cu destinațiile la nivel regional și local.
Această Cartă se adresează autorităților administrației publice regionale și locale, organizaţiilor de management a destinațiilor, organismelor din turism, asociațiilor din turismreţelelor turistice şi culturalecetățenilor și grupurilor comunitareONG-urilorasociațiilor de IMM-uriinstituțiilor Uniunii Europeneorganismelor internaționale și altor instituţii interesate și actorilor din domeniu.
Perioada de consultare se va încheia la sfârşitul lunii noiembrie 2014.

Informaţii suplimentare privind consultarea publică, inclusiv accesarea chestionarului, pot fi obţinute la:

Atasam  COMUNICATUL DE PRESĂ şi un draft al CARTEI THESSALIA.

Download (DOCX, 413KB)

CHARTS Charter Draft V8