În perioada 08 – 12 decembrie 2014, Primăria Drobeta Turnu Severin derulează campania de informare şi conştientizare cu titlul “Intoleranţa te afectează şi pe tine!”.

Campania se desfăşoară în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, fiind finanţată prin Programul EEA Grants şi având ca scop combaterea discursului instigator la ură, un fenomen asociat intoleranţei, discriminării, stereotipurilor, prejudecăţilor şi excluziunii sociale a unor persoane aparţinând diferitelor grupuri.

Discursul instigator la ură se caracterizează prin incitarea la excludere sau violenţă asupra unor persoane sau grupuri de persoane, propagarea unor stereotipuri negative la adresa acestora.

Subsloganul ”DA pentru drepturi, NU pentru discriminare !”,campania ia atitudine faţă de acest gen de discurs respectând în acelaşi timp libertatea de exprimare şi pledând pentru o lume în care a fi diferit şi a avea opinii diferite este o normalitate, pentru o societate nouă, în care nu există loc pentru ură, intoleranţă, excludere socială şi rasism.

Având în vedere obiectivele campaniei şi mediul de comunicare ales, anume cel online, Primăria Drobeta Turnu Severin prin compartimentul Online, va realiza un cod de conduită al utilizatorilor de pe pagina de facebook a instituţiei, cod care sa promoveze incluziunea socială, anti-rasismul şi toleranţa în rândul membrilor comunităţii municipiului Drobeta Turnu Severin interesaţi de activitatea administraţiei publice locale.

NO HATE SPEECH - Nelutu

Categorii: Anunţuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Obligatoriu *