Drobeta Turnu Severin – destinatie turistica nationala, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5, Domeniul major de interventie 5.3, cu o valoare de 1.028.462,21 lei.

Proiectul a constat in promovarea monumentelor istorice din municipiu prin tiparirea de materiale promotionale si distribuirea acestora in toata tara, cat si promovarea lor prin clipuri video si audio. Proiectul vizeaza asigurarea premiselor necesare pentru cresterea contributiei turismului la dezvoltarea municipiului, implicit a regiunii.

Astfel, proiectul in discutie a avut ca obiectiv general valorificarea resurselor turistice culturale şi naturale – patrimoniul natural, istoric si cultural – in vederea imbunatatirii gradului de atractivitate a municipiului si atragerii unui numar cat mai mare de turisti cu scopul final de a dezvolta si consolida turismul intern.

In acest sens, obiectivul specific a fost reprezentat de promovarea a 24 de produse turistice specifice, si anume, 24 monumente istorice ale municipiului cuprinse in Lista monumentelor istorice 2004 – Ministerul Culturii si Cultelor. Promovarea a fost facuta atat la nivel local, cat si national, in vederea consolidarii identitatii si imaginii locale, proiectul finalizandu-se prin organizarea unui targ national de turism in Drobeta Turnu Severin, la care au participat diverse  institutii din intreaga tara.

Perioada de implementare a fost de 02.03.2011-01.01.2013.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Obligatoriu *